сряда, 31 август 2022 г.

За три дни Hycan A06 / Elaris Jaco получава над 30 000 поръчки

Само три дни след официалната си премиера пред публика, първият електрически седан на марката - Hycan A06, получи над 30 000 поръчки. Моделът ще бъде достъпен на пазара от края на лятото, като цената за базовата версия в Китай ще стартира от 26 000 долара. За тези пари, клиентите получават пълноразмерен седан с дължина от 4.96 метра и коефициент на въздушно съпротивление от Сх-0.23. Според информацията, от следващата година моделът ще бъде наличен и на пазарите в Европа под името Elaris Jaco с цени, които няма да надхвърлят 40 000 евро. 

Според информацията, за задвижване - Hycan A06, разчита на  електромотор с мощност от 183 и 217 к.с. и трикомпонентна литиево-йонна батерия, която в най-добрият случай осигурява пробег до 630 км. Налична е и версия със задвижване на четирите колела и два електромотора с обща мощност от 462 к.с. Производителят съобщава още, че максималната скорост при всички случаи е ограничена на 160 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч., при най-мощната модификация възлиза на 3.7 секунди. 

Интериорът е изграден в модерният минималистичен стил с цифров инструментален панел пред водача и 14.6-инчов плаващ дисплей за мултимедийната система с гласов контрол и разпознаване на жестове. Физически бутони има само на волана, а всички др. функции включително и на климатика се управляват от централният дисплей. на борда място намират редица асистенти подпомагащи шофирането включително и автономна система за шофиране от ниво 2+ с  възможност за автоматично паркиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар