вторник, 15 октомври 2024 г.

Leapmotor B10 ще бъде наличен в Европа от следващата година

 

В Париж, китайската марка която вече е част от групата на Stellantis, представи новият си електрически SUV наречен Leap B10. Той бе представен лично от изпълнителният директор на концерна Карлос Таварес, което е ясен знак, че още следващата година моделът ще бъде наличен на пазара и в Европа. B10 е първият модел, който е проектиран специално за глобалните пазари и е насочен към млади, технологично ориентирани и екологично съзнателни потребители. Той е  изграден върху новата платформа на марката - LEAP 3.5, която предлага висока степен на интеграция на технологиите включително и възможност за PHEV технология. Дизайнът на автомобила е модерен и стилен, с акцент върху аеродинамиката и функционалността. Външният вид на B10 е съчетание от елегантни линии и агресивни детайли, които придават на автомобила динамичен и съвременен вид.

Интериорът на модела все още не е разкрит официално но една от основните характеристики на Leapmotor B10 е неговата технологична напредналост. Автомобилът е оборудван с множество системи за подпомагане на водача, включително автоматично спиране при аварийни ситуации, адаптивен круиз контрол и система за поддържане на лентата. Освен това, B10 ще разполага с персонализируем дигитален кокпит, който предлага различни опции за конфигурация според предпочитанията на водача. С дължина си от 4.5 метра, В10 е позициониран под С10 и за сега ще бъде най-малкият SUV в гамата на марката. Въпреки това в кабината спокойно ще намират място 5 човека заедно с прилежащият им багаж. 

Leapmotor B10 е напълно електрически SUV, който предлага впечатляваща производителност и ефективност. Автомобилът е оборудван с мощен електромотор, чиято мощност не се съобщава който осигурява бързо ускорение и плавно управление. Батерията на B10 е с капацитет от 69.9 кВтч., която би трябвало да осигурява пробег от около 420 километра с едно зареждане. Очаква се и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела, както и такава с удължен обхват оборудвана с 1.5 литров бензинов мотор, който служи предимно като генератор на тяговата батерия.

 Leapmotor B10 е важен модел за компанията, тъй като представлява първият им опит за навлизане на глобалния пазар. С подкрепата на Stellantis, Leapmotor има амбициозни планове за разширяване на присъствието си в Европа и други ключови пазари. а в последствие ще предложи още две версии от новата В-серия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар