четвъртък, 29 август 2024 г.

Новото поколение на MG ZS ще се предлага само като хибрид

 

Когато чуем името MG, първите асоциации са свързани с класически британски спортни автомобили. Днес обаче, марката е собственост на китайския концерн SAIC и предлага съвременни автомобили, които успешно съчетават стил, технологии и достъпна цена. Един от най-успешните модели на марката е компактният кросоувър MG ZS, чието ново поколение сега дебютира в хибридна версия. 

Новото поколение на най-продаваният модел на марката разполага модерен и изразителен дизайн, който успешно съчетава стил, технология и достъпност. Като представител на новото поколение на марката, този компактен SUV предлага привлекателна алтернатива на традиционните европейски модели. Интериорът на своя страна също е приятна изненада. Качеството на материалите е значително подобрено в сравнение с предишните модели на марката, като меките пластмаси и приятните на допир тапицерии създават усещане за комфорт и уют. Пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел, а инфо-развлекателната система е оборудвана с 12.3-инчов екран. Климатичната инсталация и аудиосистемата са част от серийното оборудване, както и пакетът от асистенти подпомагащи шофирането MG Pilot, който предоставя възможност на автономия от ниво 2. 

MG ZS Hybrid е интересен пример за съвременното автомобилостроене, предлагайки иновативна хибридна система, която съчетава ефективност и динамично поведение. Тя разполага с 1.5 литров, бензинов мотор съчетан с електромотор и тягова батерия с капацитет 1.83 кВтч. работната мощност на системата възлиза на 197 к.с. Тази комбинация позволява на автомобила да се движи както на електричество, така и на бензин, или да използва и двата източника на енергия едновременно. Резултатът е намален разход на гориво от 5.1л/100км., по-ниски емисии на вредни вещества и подобаваща динамика, тъй като ускорението на модела от 0 до 100 км/ч. отнема 8.7 секунди. Трябва обаче да споменем, че възможността на MG ZS Hybryd+ да се движи в изцяло електрически режим е ограничена до няколко километра въпреки, че моделът е оборудван с регенерираща спирачна, която преобразува в електрическа и се съхранява в батерията, което би трябвало допълнително да повишава ефективността на системата. 

Това да някъде може да бъде преглътнато от собствениците, тъй като в Англия например, цените на новият хибриден кросоувър ще стартират от 22 000 паунда. Все още марката не е потвърдила наличието на модела на други европейски пазари. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар