сряда, 12 октомври 2022 г.

Първи снимки и информация за Polestar 3

Шведската марка представи днес първият си SUV модел в своята гама, чието производство ще се осъществява в Китай и САЩ, а началото на продажбите са насрочени за края на следващата година. Днес имаме възможност да видим официалните снимки на Polestar 3, както и да разберем подробности относно неговото задвижване. 

Polestar 3 е построен върху същата платформа, която ще стане основа и за наследника на Volvo XC90 и ще се предлага със задвижване както на задните, така и на четирите колела. Версията със задвижване на задните колела разполага с двоен електромотор с мощност 483 к.с., който ускорява тежащият над 2.5 тона модел до 100 км/ч. от място за 5 секунди. По-мощната версия с два електромотора разполага с мощност от 608 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 4 секунди. На върха в гамата е позиционирана версията с четири електромотора и обща мощност от 847 к.с., които катапултират електрическият SUV до 100 км/ч. за 3 секунди. При всички случаи максималната скорост е ограничена на 210 км/ч. Според информацията наличната батерия е само една снабдена с термопомпа и капацитет от 111 кВтч., която ще осигурява пробег до 610 км. Системата за рекуперация е с различни настройки и ще позволява шофирането да се осъществява с един педал. Чрез бързозарядна станция батерията може да бъде заредена от 10 до 80%, за 30 минути. Функцията за двупосочно зареждане също е налична за модела. 

Интериорът е изчистен по шведски и предлага място за 5 човека. Пред водача място намира  9-инчов  цифров инструментален панел, а централно място заема 14.5-инчовия дисплей за инфотайнмънт системата от ново поколение с процесор на INVIDIA. HUD дисплея, озвучителната система от Bowers&Wilkins с 25 високоговорителя, панорамният покрив и полуавтономната система за шофиране от ниво 2 ще се предлагат серийно за модела. Срещу доплащане ще бъде налична и система за автономно шофиране от 3-то ниво снабдена с Lidar, 3 камери, 4 ултразвукови сонара, които сканират обстановката около автомобила по време на движение. Багажното пространство предлага място с обем от 484 литра, плюс отделение с обем 34 литра под предния капак.






Няма коментари:

Публикуване на коментар