сряда, 21 февруари 2018 г.

Официални снимки на новото Peugeot 508

Явно французите не са жалели средства за разработката на новото Peugeot 508, чиито официални снимки са пред нас. Дизайнът на екстериора силно е повлиян от този в последните концепции представени от марката, което на дали ще се хареса на всички, но определено може да се каже, че е смел и футуристичен. Добро впечатление правят вратите, чиито стъкла са без рамки, а линията като цяло е купеобразна и придава динамично излъчване на седана. 
Интериора е също е с поглед в бъдещето и в стила на Peugeot 3008. Изцяло дигитилизиран той разполага с огромен дисплей на централната конзола чрез който ще се управляват повечето от функциите в автомобила. Инструменталният панел пред водача също представлява 10-инчов LCD дисплей със сменящи се функции и система Night Vision. Оборудването е изключително богато. Материалите са висококачествени, като преобладават кожени и дървени елементи. Амбиентното осветление също не е забравено, а на централната конзола място намира 12.3 инчов дисплей. 
Имайки предвид, че новото 508 е построено върху модулната EMP2 платформа, теглото е намалено с 70кг. спрямо това на предходният модел, което неминуемо ще се отрази положително на поведението на пълноразмерният седан особено на версията с активно окачване. За сега от фирмата не споделят подробности нито това, какви агрегати ще намират място под предния капак, но се предполага, че ще видим 1.5 и 2.0 литровите дизели, както и бензиновите турбо агрегати, както и хибридна версия. Официалната информация за модела ще бъде налична след премиерата на новото Peugeot 508, която ще се състой след две седмици по време на автосалона в Женева.
+++++++++++++++++++++++++
Според последната информация под предния капак първоначално място ще намират два бензинови (PureTech - 180 и 225) и четири дизелови Blue HDI с мощност 130, 160 и 180к.с. Всички модификации ще се предлагат серийно с 8-степенна, двудискова трансмисия, а за базовият модел с мощност 130к.с. ще се предлага само 6-степенна, механична трансмисия. До края на 2019 година ще бъде налична и хибридна версия с бензинов двигател и задвижване на четирите колела.


Няма коментари:

Публикуване на коментар