сряда, 10 юни 2015 г.

Официални снимки на новото BMW 7-серия

Преди два часа в Германия се състоя премиерата на новото BMW 7-series, чиито официални снимки са пред нас. Дизайна на новият баварски флагман е еволюция на този от предходното поколение и предлага най-големите "бъбреци" налични в моделите на BMW. Изчистен и същевременно спортно-елегантен. Така можем да определим дизайна на това поколение. Голямо внимание е обърнато на интериора, който прави значителен напредък и отличава модела от всички останали в гамата на марката. Материалите са специално подбрани за това моделно семейство и няма да се предлагат в останалите модели. Пред водача място намира LCD дисплей в комбинация с аналогови стрелки, а дисплея на централната конзола който е предназначен за системата IDrive, чиито функции вече могат да бъдат управлявани и със жестове. За пръв път в този модел намира място системата за дистанционно паркиране на автомобила. Климатичната инсталация също е   специално разработена за модела и предлага редица екстри, като изравняване на налягането в салона и богат набор от ароматизиращи есенции.
Голяма гордост за инжинерите е новата клетка на автомобила за чията направа са използвани значително количество карбонови, алуминиеви и магнезиеви сплави, благодарение на което общото тегло на модела е с до 200кг., по-ниско от тава на предходното поколение. Разпределението на масите спрямо предния и задния мост е 50:50. Както и до сега 7-серия ще се предлага в два варианта - с късо и дълго междуосие. Дължината на стандартния модел е 5098мм, а тази на удължената версия е - 5238мм, което го прави най-дългото BMW 7-ма серия произвеждана някога. 
Що се отнася до това, което намира място под предния капак, то там изненади няма. На върха в гамата ще бъде позициониран V8-цилиндровия, 4.4 литров, би-турбо агрегтат с мощност 450к.с. за версията 750i. Тя ще се предлага серийно със задвижване на 4-те колела. модификацията 740i ще разчита на 3.0 литровия, 6-цилиндров, редови агрегат с мощност 326к.с. Дизеловата версия е снабдена с 3.0 литровия мотор във версия на мощност от 265к.с.  новост е хибридната версия - 740e, която е оборудвана с 2.0 литров, 4-цилиндров, бензинов агрегат съчетан с електромотор, чиято обща мощност е 326к.с. Според информацията средния разход на гориво възлиза впечатляващите 2.6л/100км., постигнати естествено в лабораторни условия, а в напълно електрически режим моделът ще може да измине до 37км. Серийно всички версии ще са куплирани с новата 8-степенна, автоматична трансмисия от Rolls Royce, която получава информация от GPS навигацията за релефа пътното трасе, като по този начин сама предвижда на коя предавка трябва да превключва. За пръв път това поколение на 7-серия разполага с изцяло въздушно окачване, което автоматично ще регулира клиренса на автомобила.  
Продажбите на но BMW 7-series (G11), започват през октомври месец тази година. Цените на базовата версия - 730d ще започват от 95 500 евро. За версията с дълго междуосие, която ще се предлага със всички агрегати ще се доплаща още 5 000 евро. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар