четвъртък, 31 май 2012 г.

Нови детайли относно Mercedes S-class (W222)

Заедно с последните шпионски снимки на Mercedes S-class, станаха ясни още подробности относно бъдещия флагман на марката.  По-интересното е обаче, че за пръв път имаме възможност да видим част от интериора на модела, който се очаква да направи революция в света на автомобилостроенето. Факт е, че това ще бъде моделът с най-малко копчета предлаган от фирмата. Наличието на два - огромни дисплея ще осигурява на водача пълната информация за състоянието на автомобила, а чрез централния (тъчскрийн), дисплей ще се командват мултимедийната система, както и настройките на автомобила. Дизайна на таблото също е изцяло нов и е не типичен за марката, но при всички положение той ще се хареса на бъдещите собственици още повече, че от фирмата обещават използваните материали да са с още по-високо качество.

Що се отнася до механиката, то става ясно, че под предния капак място ще намират 4, 6, 8 и 12 цилиндрови - бензин и дизелови агрегати куплирани с нова 9-степенна трансмисия, като версията с 4 задвижващи колела също ще бъде снабдена с нея. Plug-in хибридни версии също ще са налични, като се очаква те да бъдат високо ефективни. Ново е и изцяло алуминиевото окачване, което ще допринесе за изключителен комфорт и сигурно поведение на автомобила по време на движение. Революционната система "Ride Control", ще разполага с камера, която ще предава в реално време информация на компютъра, който от своя страна ще регулира окачването във всеки един момент, в зависимост от състоянието на трасето, скоростта и положението на автомобила.
 До края на лятото се надяваме да видим официалните снимки на новата S-класа с вътрешно заводско обозначение W222, както и да станат ясни още подробности относно механиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар