сряда, 11 септември 2019 г.

Mercedes Vision EQS ще бъде флагмана на електрическите модели на марката

Третия модел  в моделното семейство - EQ, е прадставен като концепция и намира централно място на фирменият щанд на марката в автосалона във Франкфурт. Концепцията Mercedes  Vision EQS, ще бъде внедрена в серийно производство не по-рано от 2021 година, като за сега не става ясно, каква част от дизайна, който виждаме днес ще бъде пренесена в производствения модел. Така или иначе обаче, този модел ще бъде алтернатива на традиционния Mercedes S-class, чието ново поколение се очаква през следващата година. 
Електрически задвижвания седан с четири врати демонстрира дизайнерски идеи, които най-вероятно ще видим налични съвсем скоро в някой от престоящите модели на марката. Един от главните акценти е осветителната технология с над 500 LED светодиода. За задвижване концепцията разчита на четири електромотора с обща мощност от 476к.с., които на хартия трябва да ускорят модела до 100км/ч за 4.5 секунди. Батерията е с капацитет от 100кВч. и е разположена в пода, а посочената автономия е в рамките на 700км. 
Интериора е футуристичен и разполага четири самостоятелни кресла, огромен централен дисплей и допълнителни екрани в подлакътниците на предните врати.  Материалите са изцяло рециклируеми, ана борда място намира и автономна система за шофиране от трето ниво. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар