петък, 29 юли 2011 г.

Концептуалните BMW I3 и I8 ще бъдат показан във Франфурт!





Преди да бъде представен официално, BMW I3 ще бъде показано, като концепция по време на таз годишния автосалон във Франкфурт. Днес от фирмата разпространиха първите официални снимки на концептуалния модел заедно с оскъдна информация относно задвижването и механиката. Това, което трябва да знаем е, че фирмата е акцентирала върху динамиката на своя модел с нулеви емисии. За целта в задния мост е интегриран мощен електромотор чиято мощност е 167к.с. и ще задвижва задните колела. Добрата динамика ще се осигурява и от това, че общата маса на модела е едва 1250кг. С едно зареждане - I3 може да измине до 160км., при това в градски условия. Повече подробности относно концепцията I3 ще станат ясни по време на автоизложението. Що се отнася до това какво трябва да очакваме от производствената версия e ясно едно: Моделът ще разполага с еднообено купе с 5 врати и място за 4-човека.
Успоредно с концепцията I3, публиката ще може да се запознае и с BMW I8. Спортния електрически автомобил ще бъде достъпен на пазара не по-рано от 2014г. и ще бъде произвеждан успоредно с по-малкия си събрат I3 в завода в Лайпциг, където са инвестирани близо 400 млн. евро. Спортното купе използва аналогично, но модифицирано задвижване от I3, но тук то е комбинарано с бензинов 3-цилиндров турбо агрегат разработен съвместно с PSA, който е разположен в задната част и задвижва задните колела. Моделът е Plug-in хибрид и ще може да изминава до 35км. само благодарение на литиевойонните батерий. Мощността на двигателя е 227к.с., но в съчетание с електомотора общата мощност на модела възлиза на 354к.с. Така ускорението от 0 до 100км/ч става под 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч., всичко това при среден разход на гориво под 3л/100км.
При лансирането на концепциите Норберт Райтхофер, който е председател на борда на директорите заяви, че днес фирмата прави решителна крачка напред в нейната богата история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар