неделя, 10 декември 2017 г.

McLaren Senna: Най-екстремният модел на марката

Най-новия член в семейството на марката носи името Senna и е кръстен на легендарният пилот от Ф1, който печели три титли за McLaren, през 1988, 1990 и 1991 година. Според производителя, този модел е най-екстремният автомобил произвеждан в историята на марката, който е пригоден за употреба па цивилните пътища, въпреки, че е проектирана основно за употреба на писта. 
McLaren Senхa е построен върху силно модифицираната платформа от McLaren 720S. Изработен предимно от въглеводородни сплави, общото тегло на модела възлиза на едва 1198кг. Двигателят е познатият - 4.0 литров, V8-цилиндров с турбо компресор, чиято мощност е увеличена на 789к.с. Той е съчетан със седем степенна трансмисия с двоен съединител, предаваща движението към задните колела. Компанията все още мълчи относно динамичните характеристики, но се предполага, че ускорението от 0 до 100км/ч ще става за около 2.5 секунди, а максималната скорост ще бъде над 320км/ч. 
Автомобилът разполага с изцяло ново окачване с хидравлични, активни амортисьори и активна аеродинамика, които осигуряват максимална стабилност при високи скорости. Спирачната система също е изцяло нова с керамични дискове и е най-доброто, което компанията може да предложи в момента. 
Интериора е характерен за моделите на марката, като не са забравени мултимедийната система, климатичната инсталация и хай-тек технологиите. Цената на новият хиперкар ще започва от 750 000 паунда и от него ще бъдат произведени 500 бройки. Официалната премиера ще се състой през март месец по време на автосалона в Женева, а производството ще започне в края на лятото. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар