неделя, 26 ноември 2017 г.

Genesis GV80 Concept показва новата дизайнерска линия на марката

Програмата на луксозният корейски бранд - Genesis, се развива по план и в близко бъдеще ще видим още интересни модели базирани върху платформата на компанията със задвижващи задни колела. При представянето на седана Genesis G70, компанията бе обвинена, че голяма част от дизайна е повлиян от настоящи модели на конкурентни марки в следствие на което корейците дават пълна свобода на белгийският дизайнер Luc Donkerwolk, работил дълги години за Lamborghini, Bentley и като цяло в VAG. 
Именно негово творение е последната концепция на марката, която ще бъде представена в автосалона в Лос Анджелис, под името GV80. Тя дава прави заявка, че в скоро време ще видим луксозен, спортно ориентиран SUV модел, но в същото време демонстрира в каква посока ще се развива дизайна на бъдещите модели на компанията. Ако трябва да бъдем честни, това което виждаме не ни обнадеждава и се надяваме, че малка част от дизайна на екстериора ще намери място в следващите модели на Genesis. Интериора е единственото добро нещо в концепцията, но той едва ли ще бъде пренесен в серийните модели. 
Според думите на белгиеца, задните светлини и радиаторната решетка, които виждаме днес в концептуалният модел ще станат характерна отличителна черта за моделите на марката. Освен това се разбира, че има вероятност платформата със задно предаване да бъде заменена от изцяло нова, която позволява пълна електрификация на моделите, което означава, че моделите със задно предаване могат да намалеят значително в моделната гама. 
Каквото и да се случи, то ще се случи, но според нас корейците ще направят крачка на зад по отношение на дизайна в техните модели. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар