четвъртък, 8 септември 2022 г.

Официални снимки на Jeep Avenger

 Jeep представи първият си изцяло електрически модел под формата на компактен офроудър под името Avenger. Той е изграден върху новата STLA - модулна платформа на Stellantis и реално ще е и първият модел, който се възползва от нея. Jeep Avenger ще бъде наличен на пазарите в Европа от следващата година, а официално моделът се очаква да бъде представен по време на автосалона в Париж. 

Първите изображения ни показват външният дизайн на модела, който напомня за Jeep Renegade и реално ще бъде негов духовен наследник въпреки, че първоначално двата модела ще се предлагат успоредно на пазара. Факта, че от тази година марката прекратява своята дейност в Китай, ни кара да мислим, че тя ще се съсредоточи своите сили към останалите пазари и по-конкретно - тези на стария континент в Северна и Южна Америка. Това го потвърждава и факта, че до 2025 година ще бъдат представени още 3 модела базирани на STLA платформата. Това са офроудърът - Recon, изцяло нов електрически SUV и електрическа версия на Jeep Wagoneеr. Изображения на техните предпроизводствени версии, както и по-подобрна информация за тях се надяваме да станат достъпни до броени часове.

Производството на Jeep Avenger ще се осъществява в Полша, успоредно с бъдещите модели на Fiat и Alfa Romeo, които ще бъдат технически идентични. Според оскъдната информация за Avenger, задвижването ще се осъществява посредством един или два електромотора в зависимост от версията с мощност от 95 к.с. всеки, а автономията ще възлиза на 400 км. Налична ще бъде и хибридна версия, която обаче ще бъде построена върху CMP платформата на PSA. Повече подробности ще научим през ноември месец, когато марката ще започне да приема поръчки за своят компактен EV кросоувър. Тогава ще бъдат добавени и още снимки на модела, както и официалната информация за него.

++++++++++++++++++++++++++++ 


Според официалната информация Jeep Avenger е базиран върху eCMP платформата на концерна, което го прави събрат на Peugeot е-2008Opel Mokka-e и DS 3 E-Tense, а в един по-късен етап можем да очакваме и версии с ДВГ. Това означава, че първначално за задвижване Jeep Avenger ще разчита на електромотор с мощност 154 к.с., задвижващ предните колела и батерия с капацитет от 54 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия между 400 и 550 км. производителят твърди още, че чрез бързозарядна станция батерията ще може да бъде заредена от 20 до 80% в рамките на 24 минути, а за едва 3 минути ще може да бъде добавена енергия достатъчна за изминаването на 30 км. Пълното зареждане от нормална електропреносна мрежа ще отнема 5.5 часа. Производителят твърди още, че неговото предложение ще разполага с най-добри проходими качества в сравнение с тези на своите събратя, а за модела ще бъдат налични над 100 аксесоара и пакети за персонализиране. Марката работи и по версия 4х4 с два електромотора, която ще бъде представена като концепция по време на автосалона в Париж.



Няма коментари:

Публикуване на коментар