понеделник, 22 април 2024 г.

Sinotruk HOWO S6 е достъпен пикап за Китай с цени от 16 000$|

 

Weichai Group е една от най-големите китайски компании, но е специализирана предимно в производството на тежкотоварни машини и дизелови двигатели. С марки като Enranger  и др., концернът присъства и на пазара за леки превозни средства, които дори се предлагат и в Европа под марката VGV. Благодарение на бранда Sinotruk, концерна ще предложи и пикап под името HOWO S6, който се отличава с характерен разпознаваем дизайн, добро оборудване и изключително ниски цени. Както се подразбира, новият модел ще бъде наличен само на китайския пазар. 

Sinotruk Howo S6 Pickup ще бъде наличен в две версии на междуосието в пътническа и офроуд модификация. Като цяло моделите са добре оборудвани с 6 въздушни възглавници, климатроник, пакет камери с обзор от 360 градуса, пакет от асистенти подпомагащи шофирането, мултимедия с 12.3-инчов екран и дори амбиентно осветление. Изрично трябва да споменем, че цените на модела ще стартират от около 16 000 долара. 

За задвижване е предвиден 2.0 литровият, турбо дизелов мотор с мощност от 182 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща задните колела. Налична е и версия 4х4 с 8-степенна, автоматична скоростна кутия. Марката работи и върху EV версия с мощност от 177 к.с. и литиево-желязна-фосфатна батерия, която би трябвало да осигурява автономия до 500 км. Официалната премиера на модела ще се състои в края на месеца, когато ще отвори врати автосалона в Пекин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар