понеделник, 22 април 2024 г.

Aston Martin DBX вече само във версия с мощност от 707 к.с. и изцяло нов интериор

 Първият и за сега единствен SUV в историята на марката е подложен на основно обновяване явно в средата на своят жизнен цикъл. Малка подробност обаче е, че моделът вече ще се предлага само в модификацията DBX 707. Външно, обновената версия се различава с по новия дизайн на страничните огледала и разширената цветова палитра. Това означава, че от сега нататък, представения през 2019 година Aston Martin DBX, вече ще се предлага стандартно с 4.0 литровия, V8-цилиндров би-турбо мотор във версия на мощност от 707 к.с. Тази стъпка показва, че марката се съсредоточава в производството на ултра-производителни и луксозни модели, преди предстоящата електрификация, която неминуемо ще обхване и английската марка. 

Това което най-вероятно ще се хареса най-много на бъдещите клиенти е изцяло новият интериор издържан в най-новият стил на марката. Пред водача е позициониран нов волан и 12.3-инчов цифров инструментален панел, а за инфо-развлекателната система е предвиден 10.3-инчов тъчскрийн, от който вече се управляват и функциите на климатичната инсталация, което е довело до отпадане на голяма част от физическите бутони. Централната конзола между седалките също е с променен дизайн, както и корите на вратите, а серийно озвучителната система от Bowers & Wilkins е с мощност от 800 вата и 14 високоговорителя. 

Както стана ясно базовата версия на Aston Martin DBX вече ще разполага с мощност от 707 к.с., което означава, че модификацията DBX707 ще отпадне от предложенията, но това не означава, че в бъдеще няма да видим по-мощни и луксозни версии. Производителят все пак е направил някои промени относно механиката на модела, което е допринесла за сваляне на времето за ускорение до 100 км/ч. с една стотна. това най-вероятно се дължи най-вече на пренастройката на 9-степенната, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела, която при нужда може да прехвърли сцеплението само към задните колела. Максималната скорост от 310 км/ч. остава непроменена. Съобщава се за нови настройки на окачването и карбон-керамична спирачна система, която се предлага серийно за модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар