сряда, 24 април 2024 г.

Smart Concept #5 с премиера в Пекин

 

На предстоящият автосалон в Пекин, Smart ще покаже Concept #5, която би трябвало да даде заявка за бъдещ флагмански модел на марката. Оставаме на страни въпроса, дали подобен модел въобще е необходим в гамата на марката още повече, че той е базиран на Mercedes EQB (X243), чиито продажби не са от най-добрите. Така или иначе в края на тази година Smart Concept #5 ще стане реалност и ще покрие нуждите на клиентите с активен и динамичен начин на живот дори и на тези в Европа. Ако трябва да сме честни, дизайнерите не са постигнали съвършенство и се надяваме серийният модел да изглежда малко по-адекватно, а не като някой прототип от холивудска продукция. 

Концепцията в чиято разработка са включени и технологии от Geely, разполага с 800-волтова архитектура и тягова батерия с капацитет от 100 кВтч., които при Mercedes EQB са мираж. Според информацията времето за зареждане от 10 до 80% отнема не повече от 15 минути, ако това се случва на правилната зарядна станция. Мощността на концепцията не е обявена, но се знае, че същата разполага с два електромотора и задвижване на четирите колела, а автономията която може да бъде постигната възлиза на 549 км. 

За разлика от екстериора, то в интериорно отношение концепцията е издържана значително по-добре. Той е изпълнен с технологии и има оформление с три екрана - един пред водача и два OLED дисплея за инфо-развлекателната система с изкуствен интелект, като единият е разположен непосредствено пред спътника. Мястото в купето е предвидено за четири човека които са разположени в индивидуални седалки с масажна и подгряваща функция, а за лесния достъп до тях се грижат срещуположно отварящи се врати. Всичките тези неща обаче ще отпаднат в серийната версия с изключение на цифровото арматурно табло, което прави безпочвени думите на изпълнителният директор Дирк Аделман, че Smart #5 ще бъде най-нестандартният и универсален модел на марката.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар