сряда, 24 април 2024 г.

Mitsubishi ASX с фейслифт само две години след своята премиера

 Само две години след представянето на новото поколение Mitsubishi ASX, градският кросоувър е подложен на обстоен фейслифт. Това се дължи на факта, че моделът е рожба на ребадж инженеринга и е базиран на Renault Captur, който също бе обновен в началото на месеца. както до сега моделът на Mitsubishi ще се произвежда в Испания и ще споделя поточната линия на Captur. 

Промените в екстериора и интериора са идентични с тези на френският модел, което означава, че обновеното Mitsubishi ASX се сдобива с изцяло нова визия и интериор. Външно ASX все пак може да бъде лесно различен от Captur, благодарение на различният дизайн на бронята и радиаторната решетка. В интериора обаче разликите се свеждат единствено до емблемите на волана. 

Резонно моторната гама не се отличава от тази на френският модел и включва 1.0 и 1.3 литровите турбо бензинови мотори съчетани с 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова трансмисия за по-големият агрегат който е оборудван и с 48-волтова лека хибридна система. Налична в гамата е и хибридната версия E-Tech с 1.6 литров атмосферен мотор, куплиран с електромотор и малка тягова батерия на борда. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар