четвъртък, 25 април 2024 г.

Фейслифт и за BMW 4-series Gran Coupe и i4 (G29)

 


След обновяването на  BMW 4-series Coupe и Cabrio, сега баварците представят и обновените версии на BMW 4-series Gran Coupe (G26) и i4. И при тях направените промени в екстериора и интериора са фини и трябва внимателно вглеждане за да бъдат разпознати. Разширената с нови краски цветова гама, както и новия дизайн на джантите би трябвало да улесни различаването на обновените версии. 

По подобие на купе и кабрио версиите под капака на 4-серия Gran Coupe обаче има подобрения, които не се виждат на пръв поглед. Там място намират 4 и 6-цилиндровите, турбо бензинови агрегати с работен обем от 2.0 и 3.0 литра, които са оборудвани с 48-волтова хибридна система, която усилва допълнително мощността с 11 к.с. в рамките за около 10 секунди. За някои пазари все пак ще се предлага и чиста версия на 2.0 литровият агрегат, както и дизеловите 420d и 430d. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща задните колела. Системата за задвижване на четирите колела xDrive ще се предлага срещу доплащане само за 6-цилиндровите мотори. Електрическото BMW i4 е без промяна в задвижването, но вече е налична и модификацията xDrive40, която разполага с мощност 401 к.с. и автономия между 444 и 548 км. 

По отношение на интериора, то там наблюдаваме наличието на дойният извит към водача цифров панел и инфо-развлекателната система OS 8.5 с iDrive QuickSelect. Съобщава се и за нови тапицерии и разширена цветова гама на кожите, а спортните седалки вече ще бъдат налични серийно за всички версии на обновеното семейство G29. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар