вторник, 23 април 2024 г.

Hongqi EHS7 ще бъде представен в Пекин след борени дни

 След Hongqi EH7, марката ще представи и вторият си модел от новата серия New Energy Vehicle под името EHS7, който може да се разглежда като SUV версия на електрическият седан. Това означава, че моделът е основан върху същата платформа и ще се предлага както с един, така и с два електромотора. Официалната премиера се очаква да се състои в края на месеца по време на автосалона в Пекин, но днес разполагаме с първото изображение на модела, който най-вероятно ще замени  Hongqi HS7.

Според информацията, базовата версия на Homgqi EHS7 ще разчита на електромотор с мощност 343 к.с., задвижващ задните колела, а двумоторната версия разполага с допълнителен електромотор на предната ос с мощност 275 к.с. Тяговите батерии на борда са дело на CATL и ще се предлагат във версии с капацитет от 75, 85 и 11 кВтч. Автономията все още не се споменава, но благодарение на 800-волтовата архитектура, тяхното зареждане чрез бързозарядна станция няма да отнема повече от 20 минути. Според информацията при всички случаи максималната скорост е ограничена на 200 км/ч. 

Повече снимки, както и информация за модела очакваме да станат налични съвсем скоро, след което ще бъдат добавени към този пост. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар