неделя, 21 април 2024 г.

BYD Qin L е новият и евтин хибриден модел на марката с удължен пробег

 

Китайската марка представя изцяло новото поколение на BYD Qin, което е нараснало значително, но междувременно ще бъде и най-евтиният хибриден модел на марката. Тъй като BYD вече се отказа от конвенционално задвижващите модели в нейната гама ще присъстват предимно хибридни превозни средства, а за момента новият Qin ще бъде най-ниско ценовият седан в нейната гама. Според съобщенията базовата версия на новият BYD Qin ще стартират от около 120 000 юана, което се равнява на около 12 000 долара. Съобщава се обаче, че BYD Qin L ще се предлага успоредно с представеният преди три години BYD Qin и то поне още 2-3 години. 

С дължина от 4.83 метра и междуосие от 2.79 метра, BYD Qin L предлага задоволително пространство за 5 човека и ще се конкурира на китайския пазар с Новата Toyota Camry, като не се съобщава дали той ще бъде наличен и в Европа. Като цяло интериорът следва новият кооперативен стил на марката и е оборудван с два дисплея. Върховите нива на оборудване ще разполагат с почни всичко, включително изкуствен интелект на борда и удобни седалки снабдени с масажна и вентилираща функция. 

За задвижване е наличен 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 101 к.с., който случи основно като генератор на електромотора с мощност 163 или 218 к.с. задвижващ предните колела. Тяговата батерия на борда е с капацитет от 10.1 или 15.9 кВтч. и осигурява движение в изцяло електрически режим в рамките между 60 и 90 км. в зависимост от версията. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар