четвъртък, 5 май 2022 г.

Honda ZR-V е китайската версия на американската HR-V

 За да станат нещата още по-объркващи, японците ще предлагат на китайският пазар американската версия на Honda HR-V, която няма нищо общо с европейската HR-V , под името ZR-V. До сега се смяташе, че тези инициали ще бъдат за производствената версия на Honda SUV RS Concept, но уви това не се оказа истина. Освен, ако от Honda не са решили да предложат модел предназначен за пазарите в Малайзия и Индия със същите инициали, който няма да има нищо общо с китайският си адаш. 

Каквато и да е информация за модела все още липсва, както и снимки на интериора, но най-вероятно те ще станат достъпни едновременно за американската HR-V и представената днес ZR-V. От разпространените снимки виждаме, че дизайна на двата модела е еднакъв, но с леки разлики свързани различните радиаторни решетки, оптиката на предните фарове и промененият дизайн на задната броня, където в китайският модел е значително по-агресивна с два накрайника в двата края за изпускателната система. Дизайна на джантите също е различен, а размерът по-голям. Като цяло Honda ZR-V притежава по-агресивен дизайн. 

Продажбите на Honda ZR-V в Китай ще стартират от края на лятото, а производството ще се осъществява в заводите на GAC. Повече подробности ще бъдат добавени в по-късен етап. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалното представяне на новият глобален модел на марката става ясно, че за задвижване, Honda ZR-V ще разчита на 1.5 литровият, турбо бензинов мотор вев версия на мощност от 182 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия, предаваща движението към предните колела. В САЩ, където моделът ще се предлага като Honda HR-V ще бъде налична и хибридна версия, която освен зад океана ще се предлага и на пазарите в Европа и Япония. Освен хибридният модел в САЩ ще се предлага и 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 158 к.с. Освен това е потвърдено, че Honda ZR-V ще се предлага и в Европа, като e:HEV с 2.0 литров бензинов мотор.

Интериора на ZR-V, следва стилът наложен от Honda Civic с 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и 10.1-инчов тъч скрийн за мултимедийната система. Моделът ще се предлага серийно с ел. предни седалки, панорамен покрив, адаптивен круиз контрол, система за подпомагане при потегляне и спускане на наклон и редица други асистиращи програми подпомагащи шофирането. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар