четвъртък, 5 май 2022 г.

Еднократното Ferrari SP48 Unica изработено по поръчка на анонимен клиент

 Поредният еднократен модел по поръчка на анонимен клиент с инициалите "SP" (Special Proect), от Ferrari, бе представен днес. Ferrari SP48 Unica е базиран на модела F8 Tributo, но с изцяло нова каросерия, чиито дизайн е разработен според желанието на клиента и видимо е в стила на 296 GTB. Видно е, че дизайнерите са свършили огромна работа и са съумели да придадат още по-впечатляващ вид на купето. Впечатление прави новият преден капак, където място намират вентилационни отвори, а задното стъкло на практика е премахнато и на негово място е монтиран плътен капак, който се спуска плавно към задната част и в комбинация с удълженият заден надвес подобрява аеродинамиката и успокоява вихрите след автомобила по време на движение. Това от своя страна е довело до наличието на няколко допълнителни отвора за въздух необходими за охлаждането на двигателя.

Относно механиката, не е променяно нищо. Това ще рече, че за задвижване SP48 Unica, разчита на V8-цилиндровия - 3.9 литров, би-турбо мотор с мощност 720 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия. 

От единствената разпространена снимка на интериора става ясно, че там промени няма, но изобилието от кожа Алкантара, заедно с контрастните шевове с цвета на купето придават уникалност още повече, че се споменава за лазарно перфорирана тапицерия наподобяваща предната решетка с шестоъгълни мотиви. Цената разбира се остава в тайна, но източници близки до компанията споделят, че за подобен модел собственик трябва да приготви минимум 2 млн. евро, без данъци и такси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар