петък, 22 март 2019 г.

Porsche Cayenne Coupe с гарантиран пазарен успех

Ето така, трябваше да изглежда Porsche Cayenne, още в далечната 2002 година. Марката фатално закъсня с представянето на купе версията на своя бестселър, но така или иначе неговия успех е гарантиран въпреки силната конкуренция в лицето на BMW X6Mercedes GLE Coupe и Audi Q8. Дизайнът на Porsche Cayenne Coupe е идентичен с този на нормалната версия до В-колоната, след която линиите на купето се снижават и придават значително по-динамично излъчване на модела. В задната част, място е намерил и активен спойлер, който се задейства при скорост над 90км/ч. Като цяло размерите са идентични с тези на Cayenne, но позицията на седящите на задните седалки е намалена с 30мм., а багажното пространство възлиза на 622 литра. 
Първоначално Porsche Cayenne Coupe ще се предлага с 3.0 и 4.0 литровите, турбо бензинови агрегати с мощност съответно от 340 и 550к.с., куплирани с 8-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч става за 5.9 и 3.9 секунди, а максималната скорост възлиза на съответно на 243 и 286км/ч. В по-късен етап предстои да видим и дизели, както и версията Turbo S Hybrid с мощност 680к.с., която трябва да се изправи директно срещу Lamborghini Urus
Цените ще започват от 83 700 евро за модела с V6-цилиндровия агрегат и 146 662 евро за този с V8. Серийно ще се предлага стъклен покрив с площ от 2.16 квадратни метра, а клиентите могат да поръчат опционално карбонов покрив и 22-цолови джанти. В серийното оборудване влиза и активното окачване - PASM, както и редица системи и асистенти за подпомагане на шофирането. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар