четвъртък, 21 март 2019 г.

Chevrolet Onix е поредният седан на марката за Китай

В Китай, марката се радва на голяма популарност и не случайно предлага модели разработени специално за местния пазар. Такъв е случая и със седана Onix, който бе представен официално днес. Трябва да се уточни, че този модел няма нищо общо с предлагания в Южна Америка хеч -  Chevrolet Onix, макар и да използва същото име. 
Китайският Onix е базиран върху платформата на Chevrolet Cavalier, като се явява и негов заместник или по-точно като негова фейслифт версия, макар и да не става ясно, защо е сменено името. Факт е, че новият седан ще се предлага с маломерните 1.0 и 1.3 литрови, бензинови агрегати с мощност съответно от 116 и 103к.с., куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, като за 1.0 литровият, турбо мотор най-вероятно ще бъде достъпна и двудискова скоростна кутия. 
Към момента не разполагаме със снимки на интериора, но от наличната информация става ясно, че оборудването на базовата версия ще бъде по-бедно от това на Cavalier, а цените на Onix ще започват от около 12 000 долара. Не става ясно и това, дали марката предвижда  експорт, но ако това се случи, то няма да е по-рано от средата на следващата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар