сряда, 16 октомври 2024 г.

Skywell Q е първият електрически хеч на марката, който ще бъде наличен и в Европа

 

След концепцията Skywell Skyhome представена в края на миналата година, сега китайската марка отново напомня за себе си, но този път не къде и да е, а на самият автосалон в Париж. Там мярката представи изцяло новият си електрически хеч модел под името Skywell Q. С футуристичен си дизайн, впечатляващи характеристики и иновативни технологии, Skywell Q обещава да промени начина, по който мислим за електрическите компактни автомобили. Това е и първият подобен модел на марката, който ще се предлага и в Европа. Дизайнът на Skywell Q е смела комбинация от елегантни линии и агресивни детайли. Предната част е доминирана от голяма, затворена решетка и тънки LED фарове, които придават на автомобила изключително модерен вид. Профилът е динамичен, с леко наклонена линия на покрива, което подчертава спортния характер на автомобила. Задната част е също толкова впечатляваща, с елегантни стопове и масивен дифузьор. габаритите на модела са както следва: дължина - 4.25 м., ширина - 1.84 м. и височина - 1.53 метра.

В интериора доминира централно разположен 15.6-инчов дисплей с висока резолюция от който се контролират почти всички функции на автомобила, от климатика до навигацията. Материалите са висококачествени, а сглобката е безупречна. Седалките са удобни и предлагат отлична странична поддръжка, дори при динамично шофиране. Не на последна място трябва да споменем и проектираната в Германия озвучителна система от Metz с 8 високоговорителя разположени стратегически в интериора, които предоставят уникално съраунд изживяване за всички пасажери. Инфо-развлекателната система може да бъде оборудвана с допълнителни екрани за пасажерите на задната седалка, а амбиентното осветление с 128 цвята и оранжеви акценти върху тапицерията и арматурното табло, завършват общата картина. Разбира се на борда са налични множество асистенти подпомагащи шофирането.

Производителят все още не дава подробна информация относно задвижването, но става ясно, че моделът ще се предлага в две опции на батерията и автономия от над 480 км. При всички случаи моделът ще възможност за бързо зареждане, като се обещава от 10 до 80%, времето за зареждане на батерията при идеални условия да отнема 20 минути. Електромоторът с мощност от 204 к.с., разположен най-вероятно на задния мост ще ускорява моделът до 100 км/ч. от място за само 3.9 секунди. Всичко това е подкрепено с 7 годишна гаранция или 160 000 км., като за батерията се предлага допълнителна такава от 8 години или 250 000 км. Продажбите на Skywell Q, трябва да започнат през следващата година с цени около 30 - 35 000 евро, като пряк конкурент на MG4 E и Volkswagen ID.3.


Няма коментари:

Публикуване на коментар