понеделник, 14 октомври 2024 г.

Citroеn C5 Aircross Concept предлага стил и екология съчетани в едно

 

При безмилостната конкуренция в момента в света на електрическите автомобила, френската марка  успява да се открои със своята уникалност и иновативен подход и  Citroеn C5 Aircross Concept представен на Парижкия автосалон, не прави изключение. Този концептуален SUV е не само визуално впечатляващ, но и технологично напреднал, предлагайки поглед към бъдещето на марката.  Със своя смел и агресивен дизайн, този SUV привлича вниманието от пръв поглед. Предната част на автомобила е доминирана от новата емблема на Citroën, която се откроява на фона на черна лента, свързваща трите точкови LED фарове. Този дизайн е вдъхновен от Oli Concept представена през 2022 година, който придава на автомобила модерен и футуристичен вид и постепенно се налага във всички модели на марката. Страничният профил на C5 Aircross Concept е също толкова впечатляващ. Линиите са остри и динамични, а черните гланцови странични прагове и масивните черни облицовки придават на автомобила здрав и устойчив вид. Задната част на автомобила е оборудвана с тънки LED светлини, разделени на три части, които придават на автомобила уникален и запомнящ се облик.

Интериорът на C5 Aircross Concept все още не е разкрит, но с дължината си от 4.65 метра той ще  предлага простор и достатъчно място за петима възрастни, като задните седалки могат да се сгъват, за да осигурят още повече място за багаж. Материалите, използвани в интериора, са висококачествени и приятни на допир, което създава усещане за лукс и комфорт. Безопасността винаги е била приоритет за Citroеn и C5 Aircross Concept не е изключение. Автомобилът ще е оборудван с множество асистиращи системи, които помагат на водача да избегне инциденти и да се чувства по-уверен на пътя. Сред тях са адаптивният круиз контрол, системата за поддържане на лентата, асистентът за мъртва зона и системата за предупреждение за сблъсък. Надяваме се до края на деня да бъдат налични негови официални снимки, от които да добием по-голяма представа за него. 

C5 Aircross Concept е основан върху STLA платформата на Stellantis и крие мощност, която може да задоволи и най-взискателните шофьори. Серийната версия ще се предлага с конвенционално задвижване, хибрид и EV версии, идентични с тези на Peugeot - 3008. Това означава, че базовата версия ще бъде оборудвана с 1.2 литровият, бензинов турбо мотор оборудван с 48-волтова лека хибридна система, PHEV хибрид оборудван със същият агрегат който работи в тандем с електромотор и EV версия с 400-волтова архитектура и тягови батерии с капацитет от 78 или 98 кВтч., които на книга ще осигуряват автономия до 700 км, което би трябвало да гарантира, че ще можете да се наслаждавате на дълги пътувания без да се притеснявате за зареждането, което ще отнема 30 минути. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар