вторник, 15 октомври 2024 г.

Фейслифт за Citroen Ami - колата, която обичаме да мразим

 

Недоразумението Citroen Ami, което бе представено преди 4 години сега получава своята фейслифт версия. Това чудо на инженерната мисъл, което изглежда като LEGO количка получава обновление, което според производителят го прави още по-очарователен. Новата визия включва по-големи и по-изразителни високо разположени фарове, които приличат на очи на жаба. на всичко отгоре Citroеn реши, че най-добрият начин да направи AMI по-привлекателен е да му даде “човешки” вид с черни рамки около фаровете, които приличат на клепачи. 

Под капака на този малък звяр се крие мощен електромотор с цели 8 к.с., които са  достатъчни, за да достигнете максимална скорост от 45 км/ч., което е идеално за епични пътувания до съседния блок и обратно. С пробег от 75 км. с едно зареждане, AMI е перфектен за тези, които обичат да живеят на ръба… на квартал Надежда, като оставят всякаква надежда за нещо повече. 

Вътре в AMI ще откриете всичко необходимо за комфортно пътуване - стига да не очаквате твърде много. Седалките са удобни, ако сте с размерите на дете, а пространството за багаж е достатъчно за една чанта с две франзели. Но не се притеснявайте, Citroеn е добавил и някои луксозни елементи като кука за чанта и мрежи за врати. 

Какво повече може да иска човек? Ами Buggi версия разбира се, как не се сетихме. Тя за сега е представена като концепция, но явно марката е готова да предложи на пазара версия за плажни приключения с метални тръби вместо врати и платнен покрив. Защото, разбира се, когато мислите за плаж, първото нещо, което ви идва на ум, е малък електрически автомобил с 8 конски сили. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар