четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Обновеният Lexus LX пристига с хибридна версия - LX700h

 

Обещаната хибридна версия на Lexus LX вече е реалност и ще бъде налична на пазара още този месец. Тя ще носи обозначението LX700h и ще бъде оборудвана с познатият V6-цилиндров, 3.5 литров би-турбо мотор, който сега е куплиран с електромотор позициониран между двигателя и 10-степенната, автоматична трансмисия. Комбинираната работна мощност на системата възлиза на 437 к.с., които се предават към четирите колела чрез двустепенна раздатъчна трансмисия. Като цяло хибридната система на Lexus LX700h е идентична с тази на Toyota Tundra и Sequoia, но тук тя разполага с отделен стартер и алтернатор, което гарантира сигурност в случаи, че хибридната система откаже да работи. По този начин моделът може да бъде използва като конвенционален такъв. 

Новост в моделната гама на LX е версията Overtrail, която предлага повишени офроуд възможности. Новата версия се характеризира със специалните гуми за всякакви терени и матови 18-цолови джанти, специална боя и черни декоративни акценти. по-важното при нея е, че ще се предлага серийно с блокажи и на трите диференциала, което гарантира безпроблемни и вълнуващи офроуд изживявания. 

В интериора не намираме разлики, освен наличието на нов 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача с възможност за смяна на интерфейса. Оборудването е станало по-богато, като серийно вече ще бъдат налични подложки за безжично зареждане на телефони, предни седалки с масажна функция за цялото тяло и наличие на най-новата версия на пакета от асистенти подпомагащи шофирането наречена Lexus Safety System +. Съобщава се за по-добра шумоизолация, нови настройки на окачването и наличие на нови тампони между купето и шасито които обещават подобряване на комфорта и намаляване на вибрациите. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар