неделя, 7 април 2024 г.

Restmod: Theon Design GBR003

 

Когато става въпрос за рестмод, не може да не споменем английската компания Theon Design, която е специализирана в създаването на репродукции на модели от Porsche. Последното тяхно творение носи кодовото название GBR003 и е базирано на Porsche 911 Targa (964). Може да се каже, че работата по модела е започнала почти от нулата, тъй като от оригинала не е останало почти нищо и всяка част е изработена е изработена допълнително. Самото купе е изработено от въглеродни влакна с изключение на вратите за по-висока безопасност, които са метални. Каросерията като цяло е подсилена от тръби които също са изработени от въглеродни влакна а те от своя страна подсилват структурата по време на усукване. Благодарение на това общото тегло на модела възлиза на едва 1228 кг.,  въпреки наличието на модерна климатична инсталация и електрохидравличното кормилно управление.  

За задвижване Theon Design GBR003 разчита на преработен 4.0 литров, 6-цилиндров боксер с мощност от 403 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща задните колела, снабден със специално изработена за модела изпускателна система. Окачването е регулируемо с 5 степенни и разполага с електронна система за регулиране - ACE, а спирачната система идва директно от Porsche 993 RS. 

Интериора разбира се е изработен изцяло на ръка с тапицерия от естествена кожа комбинирана с агнешка вълна, алуминий и карбон. Създателите на модела не са искали да пременят нищо и не са прибягнали до вграждането на модерна инфотейнмънт система, но озвучителната система с 8 високоговорителя е дело на Focal. Цените на Theon Design GBR003 стартират от 48 836 евро без данъци и такси, което е добра сделка имайки предвид хилядите часове за създаването на това произведение на изкуството.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар