понеделник, 8 април 2024 г.

iCar V23 с дизайн вдъхновен от китайската класика BJ212


След iCar-03, Chery представя своят втори модел от новата подмарка който е разработен съвместно Xiaomi. Неговото име е iCar V23 и е чисто електрически компактен SUV, чиито дизайн силно напомня на Toyota FJ Cruiser. По този начин китайците изпреварват Toyota, която също работи по свой малък кросоувър, който трябва да стане негов духовен наследник. китайците обаче не могат да бъдат упрекнати в кражба на дизайна, тъй като в кратката китайска автомобилна история присъства офроудър базиран на UAZ 469 и произвеждан от 1969 година под името Beijing BJ212. 

Като цяло iCAR V23 е проектиран като компактен офроудър, който ще се предлага с един или два електромотора. Версията с един електромотор явно ще бъде насочена към градска употреба, тъй като задвижващи ще са само задните колела. Все още няма информация относно относно мощността на модела, но е потвърдено, че тяговите батерии ще са дело на CATL и ще осигуряват автономия между 400 и 500 км. в зависимост от версията. 

С дължина от 4.22 метра и междуосие 2.73 метра, iCar V23 предлага място за 5 човека и модерен интериор с продълговат цифров инструментален панел пред водача за най-важната информация и централно разположен 12.9-инчов свободно стоящ дисплей за инфо-развлекателната система, която между другото е управлявана от чип Qualcomm 8155, който пък осигурява безпроблемна работа на усъвършенстваната система за подпомагане на шофирането позволяваща автономно шофиране от ниво 2+. Повече информация относно ICar V23, очакваме да стане достъпна до броени дни и ще бъде добавена към този пост. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар