четвъртък, 22 август 2024 г.

Hyundai Alcazar с фейслифт

 

Представеният през 2021 година Hyundai Alcazar е компактен триредов кросоувър разработен специално за индийският пазар. Той бързо спечели популярност, благодарение на стилния си дизайн, просторния интериор и богатата си стандартна екипировка. Не е тайна за никого, че Alcazar е базиран на популярния Hyundai Creta , но разполага с удължено междуосие, което осигурява повече пространство за пътниците и наличие на трети ред седалки. След обновяването на Creta, сега и Alkazar получава изцяло нова предна част с модерен дизайн и двуредови LED светлини с H-образна оптика, която ще откроява триредовата от двуредовата версия. 

Снимки на интериора все още не са разпространени, но се предполага, че той ще е идентичен с този на обновената Creta. Това означава наличие на цифров панел пред водача с два 10.2-инчови дисплеи и изцяло нова централна конзола. В най-високото си ниво на оборудване, моделът ще бъде екипиран с пакет от асистенти подпомагащи шофирането, които позволяват автономно шофиране от второ ниво. 

Както до сега Hyundai Alcazar ще се предлага с турбо бензин и дизелови агрегати с работен обем от 1.5 литра и мощност съответно от 160 и 115 к.с., куплирани серийно с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща само предните колела. Срещу доплащане за бензиновата версия вече ще бъде налична 7-степенна, двудискова трансмисия, докато за дизеловият мотор ще е налична 6-степенният автоматик. Атмосферният 2.0 литров мотор отпада от гамата на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар