четвъртък, 22 август 2024 г.

Обновеното Audi RS3 докарва изкушението толкова близо, че можеш да го докоснеш

 

Фейслифтът на Audi RS3 не е просто още един автомобил. Това е компютърна игра на колела, която ви позволява да изживеете тръпката от шофирането като никога досега. Първото нещо, което забелязваш при обновеното RS3, е агресивният му външен вид. Решетката Singleframe е по-широка от всякога, DRL фаровете с по 24 елемента са като два остри ножа, а задните светлини с нова графика са толкова тесни, че изглеждат като че ли са залепени с тиксо. Всичко е преувеличено, всичко е остро, всичко е насочено към една цел – да те накара да обърнеш глава. И работи. 

Сядайки вътре, усещането е като да се качиш на кораб от Star Trek. Виртуалният кокпит е толкова голям и ярък, че може да се използва за излъчване на филми. Бутоните са разположени точно там, където трябва да бъдат, а воланът е дебел и удобен за хващане. Опционалните RS карбонови седалки те прегръщат като нимфоманка, а звукът от двигателя е толкова съблазнителен, че може да те накара да забравиш за всичките си ерективни проблеми. Самият факт, че марката е наела екип от химици, които да гарантират, че всички използвани материали в интериора са безвредни за пасажерите, говори за вниманието което Audi е обърнала за този модел. 

Под капака на RS3 обаче се крие познатият 2.5-литров, 5 цилиндров турбо двигател, който развива 400 конски сили и 500 Нм въртящ момент. Звукът, който издава този двигател, е като музика за ушите на всеки автомобилен ентусиаст. Той е дълбок, гърлен и толкова пристрастяващ, че ще искаш да го слушаш отново и отново. Ускорението е толкова бързо, че ще си мислиш, че си се качил на ракета. Агрегатът е куплиран серийно с 7-степенната, двудискова трансмисия предаваща движението към четирите колела чрез модернизиран разпределител на въртящият момент, който на практика елиминира недозавиването, което е една от слаби черти на моделите на Audi. Информацията сочи, че ускорението на обновеното Audi RS3 от 0 до 100 км/ч., отнема същите 3.8 секунди, а максималната скорост продължава да е 290 км/ч., ако сте доплатили за пакета RS Dynamic. 

Не е тайна, че Audi RS3 е за тези, които искат да изпитат тръпката от шофирането в най-чистата му форма. То е за тези, които искат да се чувстват като супергерой на пътя. То е за тези, които искат да се усмихват всеки път, когато натиснат педала на газта. RS3 е скъп автомобил и твърде агресивен за ежедневна употреба и е толкова бърз, че може да ти създаде проблеми с полицията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар