понеделник, 16 септември 2024 г.

Носталгия с бъдеще: Renault представя новия Estafette като концепция

 

Renault Estafette, вечният символ на френската лека търговия и любимец на сърцата на много поколения, се завръща, но този път в концептуална форма. Това е смела стъпка от страна на Renault, която съчетава носталгията към миналото с иновациите на бъдещето. Ясно е, че французите нямат намерение да отстъпят лидерската си позиция в този сегмент особено след като стана ясно, че Kia се готви да атакува Европа с цяла флотилия електрически търговски превозни средства от семейството Kia PBV, което бе представено, успоредно с френската концепция по време на провеждащото се в момента изложение в Хановер. 

Новият Estafette Concept запазва характерните си извивки и кубична форма, които го направиха толкова разпознаваем. Огромните странични плъзгащи се врати и задната ролетна щора, улесняват товаренето и разтоварването, а големите прозорци осигуряват отлична видимост. Въпреки това, дизайнерите са добавили и модерни елементи, като LED светлини и аеродинамични линии, които придават на автомобила по-динамичен вид. Кръглите 3D - LED предни светлини са препратка към оригинала заедно с двуцветната каросерия.

В кабината е позиционирана една седалка, която има възможност да се завъртя надясно на 90 градуса и дава възможност на водача да се озове безпроблемно в изправено положение, а под нея са позиционирани 7 чекмеджета за съхранение на документи и вещи. Големият 12-инчов сензорен екран в центъра на арматурното табло осигурява достъп до всички функции на автомобила, а висококачествените материали създават усещане за лукс. за най-важната информация пред водача е позициониран 7-инчов дисплей. Големите стъкла осигуряват отлична видимост, а страничните огледала са заменени от HD камери. 

Една от най-интересните характеристики на Estafette Concept е електронната архитектура - SDV, разработена от Ampere. Тя е свързана директно с облак в интернет пространството, който позволява на клиентите да актуализират превозното средство и да плануват дневните работни маршрути. SDV технологията позволява и трансформация на електрическата архитектура на автомобила, като същият може да доставя високопроизводително електрическо захранване от интегрираните гнезда за висока мощност. 

Подробна информация относно задвижването на концепцията все още не е разпространена, но става ясно, че батерията с голям капацитет осигурява впечатляващ пробег с едно зареждане, а мощният електродвигател гарантира динамично ускорение. Освен това, концепцията е оборудвана с най-съвременните системи за подпомагане на шофирането, което превръща работата в истинско удоволствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар