събота, 14 септември 2024 г.

Nissan Yuanye Z9 показва какво да очакваме от новата Navara

Ако се чудите как ще изглежда новото поколение на Nissan Navara, то може да видите новият пикап на марката за Китай, наречен Yuanye Z9. Все още обаче не става ясно дали Nissan ще реши да представи наследник на Navara или ще прекрати неговото съществуване в Америка и ще се насочи към останалите пазари с новият си модел, предлаган евентуално като Nissan Terra. След като марката представи в САЩ новият Nissan Frontier, това е много вероятно да се случи. В Европа, Nissan Navara имаше известен успех и дори негови преработени версии бяха предлагани като Renault Alaskan и Mercedes X-class, които обаче така и не можаха да се наложат на пазара. 

Така или иначе пред нас е новият пикап на марката, който по всичко личи ще бъде предлаган първоначално само в Китай. Nissan Yuanye Z9 е значително по-голям от Navara и по всичко личи, че е базиран на Mitsubishi L200, което до някъде ни кара да мислим, че все пак този модел на Nissan ще се превърне в глобален такъв и ще бъде наличен на пазарите по цял свят. 

Според информацията под капака на Yuanye Z9 място намира 2.0 литров, турбо бензинов мотор който ще се предлага във версии на мощност от 244 или 258 к.с. Дизелът също не е забравен и 2.5 литровият мотор с мощност 188 к.с., също ще бъде наличен за модела. За трансмисиите нищо не се споменава, но най-вероятно освен механичната 6-степенна, скоростна кутия ще бъде наличен и 8-степенната, автоматична трансмисия с възможност за задвижване и на четирите колела. Марката предвижда и Plug-in хибридна версия, но за нея е все още рано да се говори. Повече подробности ще бъдат добавени към този пост веднага щом станат налични. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар