неделя, 15 септември 2024 г.

Обновеният Wuling Mini EV превръща шофирането в мъчение

 Да си представим, че сте се събудили един прекрасен ден и сте решили, че имате нужда от кола. Не просто от кола, а от нещо, което да ви накара да се почувствате като дете в бонбонен магазин. Нещо толкова малко, че да може да се паркира в чантата ви. И ето, че се появява обновеният Wuling Mini EV , който по всичко личи ще се предлага успоредно с новото поколение представено преди една година (Най-продаваният модел в Китай, получава своят наследник). 

Обновеният модел ще носи името Wuling HongGuang Mini EV, което го класифицира като член от семейството на Wuling HongGuang. Според информацията интериорът не е претърпял особени промени за разлика от екстериора, чиито дизайн е съобразен с линиите на HongGuang EV, което от своя страна е довело до леко увеличение на външните размери. Имайки предвид, че междуосието също е увеличено и сега то възлиза на 2.19 метра, то би се очаквало моделът да предлага и малко по-голяма вътрешно пространство достатъчно не само за ръчната ви чанта, а и  може би за една малка кутия бонбони. Все пак не трябва да забравяме, че това е автомобил предназначен за хора, които не се интересуват от комфорт, безопасност или динамика. Водещо при него е цената, която в Китай ще започва от около 4000 долара. 

Електромоторът който задвижва това недоразумение продължава да задвижва задните колела, но неговата мощност е увеличена до впечатляващите 41 к.с., благодарение на което достигате заветната скорост от 100 км/ч. Ускорението е толкова плавно, че може да заспите, докато колата достигне максималната си скорост, а ако решите да предприемете пътуване от София до Пловдив, това приключение ще ви отнеме цял ден и то в най-добрият случай. Този тип превозни средства обаче не са предвидени за дълги пътувания, а за градската среда, където безпроблемно ще намирате места за паркиране, ако успеете да стигнете до тях с едно зареждане на батерията. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар