неделя, 15 септември 2024 г.

Denza Z9 Sedan с цена от 48 000 $

 

Това е Denza Z9 Seadan - най-новото чудо на китайската автомобилната индустрия, създадено от   BYD, което трябва да бъде представено на местния пазар още тази година. Седан версията на Denza Z9 GT е с леко увеличени размери и нейната дължина достига 5.23 метра. Междуосието същото, както и дизайнът до В-колоната, а всеки детайл е обмислен с прецизност към аеродинамиката, като дизайна е дело на Волфганг Едгер.  

Denza Z9 Sedan ще се предлага като PHEV хибрид и EV. Хибридната версия е оборудвана с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 207 к.с., който служи като генератор за тяговата батерия, която от своя страна захранва три електромотора с обща мощност от 870 к.с. Според производителят ускорението на седана няма да се различава от това на GT версията, което означава, че ускорението от 0 до 100 км/ч. е толкова бързо, че границата между реалност и виртуална игра се размива в рамките на 4 секунди. Хибридната версия на Z9 не е просто бърза, тя е елегантна, изтънчена и изключително ефективна. Тежащият 2780 кг. седан ще може да измине с пълен резервоар и заредена на 100% батерия над 1100 км. Що се отнася до електрически задвижваната модификация, то по разбираеми причини нейното тегло е нараснало до 2895 кг. Това е заради тяговата батерия с капацитет от 100 кВтч., която захранва същите три електромотора, чиято обща мощност е увеличена до 963 к.с. Въпреки увеличеното тегло обаче, електрическият модел ускорява по-бързо до 100 км/ч. от място и постига време от 3.4 секунди. И при двете версии максималната скорост е ограничена на 240 км/ч. Автономията посочена от производителят за електрическият модел е 630 км., но в реални условия най-вероятно ще могат да бъдат изминати максимум 500 км. 

Интериора все още не е разкрит официално, но там разлики с Z9 GT не се очакват. Това означава, че всеки материал е подбран с прецизност. Големият панорамен покрив ще бъде серия за модела и ще изпълва интериора с естествена светлина, а висококачествената кожа и алуминий ще създават усещане за лукс и комфорт. Тъй като това е китайски модел, то на таблото място намират три екрана, плюс още два дисплея за опционалните камери заместващи страничните огледала. Предните седалки са с нулева гравитация и оборудвани с масажна и вентилираща функция, а плаващата централна конзола между тях е оборудвана с хладилник за напитки. Возещите се на втория ред седалки също не са пренебрегнати и между техните регулируеми облегалки също ще бъде позиционирано хладилно отделение за напитки. Denza Z9 е оборудвана с най-съвременните системи за активна безопасност, които ви помагат да избегнете опасни ситуации. Автономното шофиране превръща всяко пътуване в релаксиращо изживяване, а интелигентният гласов асистент е винаги готов да ви помогне.

Въпреки, че официалната версия на седана все още не се е състояла, то Denza вече е обявила неговите цени и е започнала да приема поръчки. За хибридният седан, тя иска минимум 47 900 долара, а за неговата електрическа версия цените ще стартират от 59 150 долара. Продажбите в Европа се очакват да започнат не по-рано от лятото на 2025 година, като едновременно на старият континент ще бъдат представени и двете версии на Denza Z9. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар