събота, 14 септември 2024 г.

BYD обновява отново моделът Tang, вместо да представи негов наследник

 BYD Tang е масивен хибриден SUV, който бързо си извоюва място на пазара и предизвиква сериозна конкуренция на утвърдени марки. Сега е дошъл моментът за обновяване на модела, но по една или друга причина марката е решила да го обнови за пореден път вместо да представи негов наследник. 

Обновената версия на BYD Tang идва с леко променена визия и по-важното - новата DM-5.0 хибридна технология на марката, която явно може да се интегрира безпроблемно и в по-старите модели. В случая обновеният Tang използва нейната по-мощна версия с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., съчетан с електромотор чиято мощност възлиза на 272 к.с. Информация относно тяговата батерия все още не е налична, но производителят съобщава, че средният разход на гориво няма да надхвърля 3.8л/100км. и то при положение, че общото тегло на Tang DM-i е точно 2130 кг. Съобщава се още, че с пълен резервоар и напълно заредена батерия моделът ще може да измине 1350 км. 

Безопасността е приоритет за BYD и обновеният Tang няма да прави изключение. Автомобилът ще е оборудван с множество системи за активна и пасивна безопасност още от базовото ниво на оборудване. повече информация и снимки ще бъдат добавени към този пост след официалната премиера на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар