събота, 20 юли 2024 г.

B-ON Pelkan: Бъдещето на градските доставки вече е в Европа

 

Европа посреща поредният търговски EV модел произведен в Китай. Този път той е дело на B-ON, която е в тясно сътрудничество с Chery, което до някъде гарантира качеството на модела. B-ON Pelkan предлага една от най-високата възможност за полезен товар в своя клас възлизащ на 1350 кг., благодарение на своята лека алуминиева каросерия и същевременно обещава да революционизира начина, по който си представяме градските доставки. Една от най-забележителните характеристики на Pelkan е така нареченият интегриран интелигентен диспенсър. Тази система представлява въртящи се рафтове, които се зареждат с пакети, като всеки пакет е свързан с конкретен адрес. По време на доставката рафтовете се въртят автоматично, за да поставят желания пакет на най-удобната позиция за шофьора. Това не само спестява време, но и намалява физическото натоварване на служителите.

За задвижване  B-ON Pelkan разчита на електромотор с мощност 116 к.с., захранван от литиево-йонна батерия с капацитет от 43.5 или 53.6 кВтч., която ще доставя автономия между 226 и 279 км., което се постига и с помощта на регенериращата система при която кинетичната енергия се преобразува в електрическа  такава и се връща в батерията, което на свой ред увеличава пробега. Според производителят заряда на батерията между 10 и 80% ще отнема не повече от 35 минути благодарение на възможността за бързо зареждане на батерията с 5 годишна гаранция. 

Интериорът предлага задоволителна работна обстановка с всички удобства. Кабината предлага просторно и ергономично работно пространство, което улеснява управлението на автомобила и оптимизира работния процес. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а инфотейнмънт е снабдена и с телематична система, която позволява дистанционно следене и управление на автомобила. Сензорите за заден ход и камерата за задно виждане помагат да се избегнат опасни ситуации при маневриране. Големият сензорен екран осигурява лесен достъп до всички функции на автомобила, включително навигация, управление на зарядната система и настройки на автомобила. 

Продажбите на B-ON Pelkan в Европа ще стартират от края на лятото, като първите държави които ще получат модела са Италия, Испания и Португалия. Цените ще стартират от 34 900 евро без данъци и такси. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар