петък, 11 октомври 2024 г.

Denza N9 е SUV с три двигателя и безкомпромисна мощност

 Китайската марка днес представи първите официални изображения на своят флагмански SUV модел Denza N9. В Китай където електрическите автомобили стават все по-популярни, Denza N9 ще се откроява като истински флагман на бъдещето. Този SUV не само обещава да промени начина по който гледаме на електрическите превозни средства, но и да зададе нови стандарти в индустрията. Със своите иновативни технологии, впечатляващ дизайн и мощност, Denza N9 е автомобил, който заслужава вниманието на всеки автомобилен ентусиаст.

Denza N9 е създаден на платформата e-Platform 3.0 на BYD с дизайн който му придава уникален и модерен вид. Предната част на автомобила е доминирана от многослойни линии и емблематичното лого на Denza, които придават на автомобила агресивен и същевременно елегантен стил. Снимки на интериора все още липсват, но според информацията той е създаден с мисъл за комфорт и лукс. С дължина от 5.3 метра, моделът ще предлага просторно и удобно пространство за всички 7 пътници. Наличен ще бъде интелигентен кокпит, оборудван с най-новите технологии за асистирано шофиране и изкуствен интелект, което прави всяко пътуване по-безопасно и по-приятно. Вграденият хладилник, който може да охлажда и затопля, е само една от многото удобства, които ще направят Denza N9 предпочитан за дълги пътувания.

Като стана въпрос за дълго пътуване, това съвсем не е образно казано, тъй като освен като EV, Denza N9 ще се предлага и като PHEV модел с удължен пробег, който ще може да изминава до 2000 км. с напълно заредена батерия и резервоар. За сега не се знае много относно хибридната версия, но за електрическата модификация е ясно, че същата ще разчита на триелектрическа моторна система, която включва преден асинхронен електромотор и два задни постоянни магнитни синхронни мотора. Тази система осигурява максимална мощност от 308 к.с. за предните и 322 к.с., към задните колела. Това не само прави автомобила изключително мощен, но и му позволява да има независима задно моторно управление, което подобрява маневреността и стабилността на пътя, която се допълва и управляемият заден мост.

Всички технически подробности за модела ще бъдат добавени към този пост, веднага щом станат достъпни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар