събота, 20 юли 2024 г.

Класики: Alfa Romeo TZ3 Stradale

 

Представеният през 2010 година Alfa Romeo TZ3 Stradale е по-скоро уникат, от колкото модерна класика и е произведен в 9 екземпляра. Тя се появява на бял свят благодарение на факта, че Fiat по това време е собственик на Crysler Automobiles. Резултатът е  едно съвършено безумие базирано на Dodge SRT Viper V10, сътворено от  италианските майстори на Zagato по случай 100 годишнината на Alfa Romeo. Италиански магьосници на дизайна в Zagato, са създали нещо наистина специално. Линиите са толкова чисти и елегантни, че изглеждат като скулптура, изваяна от вятъра. Предницата е агресивна, като че ли колата е готова да те захапе за гумата. А задницата... задницата е просто перфектна или поне така е изглеждала през 2010 година. 

Под тази елегантна обвивка се крие сърцето на истински звяр - двигателят на Dodge Viper. Американска мускулатура в италиански костюм. 8.4-литровият, V10-цилиндров агрегат развива мощност от 640 к.с., която те приковава към седалката и те кара да се почувстваш като супергерой. Цялата мощ се предава към задните валяци чрез 6-степенна, механична трансмисия.

Alfa Romeo TZ3 Stradale е автомобил за тези, които търсят нещо повече от просто превозно средство. Това е произведение на изкуството, което съчетава най-доброто от два свята и това се отнася и за интериора, което превръща Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale в произведение на изкуството.


Няма коментари:

Публикуване на коментар