събота, 31 август 2024 г.

Хибридният Exeed Yaoguang CD-M с цена от 30 000$ и разход 1.1л/100км.

 

Китайците отдавна са решили да ни покажат, че могат да направят SUV, който не само ще ви отведе от точка А до точка Б, но и ще ви накара да се чувствате като герой от "Завръщане в бъдещето". Сега, две години след премиерата на Exeed Yaoguang, Chery представя и обещаната хибридна версия на модела с удължен обхват, чиято автономия възлиза на 1400 км. Външно хибридната версия се отличава от конвенционалният модел с новият по-затворен дизайн на предната част и някои дребни детайли. Exeed Yaoguang е един интересен автомобил, който със сигурност ще предизвика дискусии за това, дали бъдещето е на електрическите или хибридните модели с удължен обхват. 

Под капака на Yaoguang място намира PHEV хибридна технология с 1.5 литров, турбо бензинов двигател с мощност 154 к.с, който служи за генератор на тяговата батерия от CATL с капацитет 34.6 кВтч. Тя от своя страна захранва три електромотора с обща мощност от 619 к.с. и 3-степенна DHT трансмисия, които осигуряват сигурно и динамично шофиране. Окачването е настроено по-скоро към комфорта, отколкото към спортното шофиране, което го прави идеален за дълги пътувания. Системата за задвижване на всички колела осигурява добро сцепление на различни пътни настилки, а автономията в изцяло електрически режим достига до 200 км. Според производителят за 30 минути, батерията може да бъде заредена от 30 до 80%, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч. отнема не повече от 4.3 секунди въпреки общото тегло от 2171 кг. Максималната скорост е ограничена на 200 км/ч., а средният разход на гориво е 1.1л/100км. 

Exeed Yaoguang е смел опит на китайската марка да се конкурира с утвърдени модели от световните производители. Той предлага впечатляващо съотношение цена-качество и ще привлече вниманието на тези, които търсят нещо различно. Вътре в Yaoguang цари атмосфера на лукс. Кожените седалки са меки и удобни, а големият 26.4-инчов двоен екран пред водача придружен от 50-инчов HUD дисплей с добавена реалност може да доведе Илон Мъск до нервен срив. Всички най-нови технологии за безопасност и подпомагане на шофирането намират своето място в този модел, включително и възможност за дистанционно управление на автомобила чрез приложение на телефона. Цените на Exeed Yaoguang CD-M в Китай, стартират от 29 600 долара, което е с 30% повече от тези на конвенционалната версия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар