петък, 30 август 2024 г.

Chery Fulwin E05 ще бъде перфектният автомобил за тези, които искат да спасят планетата, без да харчат много пари.


Chery Fulwin E05 – име, което може би все още не звучи познато на много от нас, но скоро може да се превърне в синоним за достъпна и технологична електромобилност. Този китайски лифтбек обещава да предложи привлекателен дизайн, богато оборудване и впечатляващ пробег с едно зареждане. Новият китайски седан бе представен днес на автосалона в Чънду, като най-малкият модел в гамата на марката. На пръв поглед, Fulwin E05 изглежда като типичен електромобил – закръглени форми, големи фарове и странна решетка отпред, която явно служи повече за декорация, отколкото за охлаждане на двигателя (който всъщност, най-вероятно го няма). Но ако се вгледаш по-отблизо, ще забележиш някои интересни детайли, като например LED светлините, които се простират по цялата ширина на автомобила.

Първото нещо, което те удря влизайки в интериора, е големият централен екран. Той е толкова голям (15.6-инча), че можеш да гледаш филми на него, докато чакаш на светофара и това в буквалният смисъл. Останалата част от интериора е доста семпла, но материалите са с добро качество, а сглобката е на ниво. Водачът получава най-важната информация от семпъл дисплей пред себе си, а инфотейнмънт системата е снабдена с изкуствен интелект и гласов асистент. налична на борда е и автономна система за шофиране с лидар технология, адаптивно амбиентно осветление, ароматизатор на въздуха и дори хладилник за напитки. 

Тъй като Fulwin E05 е все още прототип, то подробности относно задвижването няма. Знае се само, че той ще се предлага като EV и PHEV, а автономията на хибрида с напълно заредена батерия и резервоар ще надхвърля 1600 км., а при електрическата версия ще варира между 500 и 700 км. в зависимост от версията Серийният модел най-вероятно ще бъде представен през пролетта на следващата година в Пекин, а продажбите в Китай ще започнат веднага след това с цени от около 20 000 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар