петък, 30 август 2024 г.

BYD Xia е китайската заплаха за европейските производители на MPV модели

 

BYD Xia е закъсняло, но смело влизане на китайския производител в сегмента на компактните MPV. Дизайнът му е изчистен и модерен, с акцент върху аеродинамиката и функционалността, а интериорът предлага просторно и добре организирано пространство. Един от най-големите козове на BYD Xia е неговата модулна платформа, която позволява множество конфигурации на седалките, за да отговори на различни нужди. Под капака се крие иновативната DM-хибридна система от 5-то поколение, което съчетава мощност с икономичност. В сравнение с преките си конкуренти, като, BYD Xia се отличава с по-добро съотношение цена-качество и по-богато стандартно оборудване.

Както знаем хибридната система е една от най-ефективните на пазара и позволява на Xia да изминава дълги разстояния с малко гориво. Бензиновият - 1.5 литров, турбо мотор с мощност 154 к.с. служи предимно като генератор за тяговата - LFP Blade батерия, която от своя страна захранва електромотор с мощност 268 к.с. И двата агрегата ще могат да работят паралелно или самостоятелно един от друг в зависимост от ситуацията. Производителят обещава изцяло електрически пробег от поне 200 км.

Официални снимки на интериора все още не са разпространени. BYD Xia ще бъде наличен в конфигурация 2+2+3 места, а с дължината си от 5.1 метра и междуосие 3.04 метра се гарантира предостатъчно вътрешно пространство. Продажбите на Xia в Китай ще стартират в края на годината с цени от 42 300 долара, което ни кара да очакваме богато серийно оборудване. Повече детайли и снимки на интериора ще бъдат добавени веднага щом станат налични. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар