събота, 31 август 2024 г.

Restmod: Thonley Kelham XK120

Thornley Kelham XK 120 е толкова британска, че дори чаят в нея е сервиран в порцеланова чаша с подложка. Кола, която е ръчно изработена от най-добрите майстори в страната. Кола, която те кара да се чувстваш като истински аристократ, дори и да си простосмъртен. Това е Thonley Kelham. Рестомода на XK120 изглежда като кола, която е излязла направо от някой стар британски филм. Дългият капак, кръглите фарове и хромираните детайли създават усещане за елегантност и вечност. Но дали това не е малко прекалено консервативно? Някои биха казали, че колата изглежда малко като баба си, която е решила да отиде на бал. 

Интериорът те кара да се чувстваш като в луксозен английски хотел от началото на миналия век. Кожените седалки Connolly са меки и удобни, а дървените облицовки придават на интериора топло и уютно усещане. Всичко е изработено ръчно и с най-добрите материали. Не са забравени неща като: климатик, ел. стъкла и дори инфо-развлекателна система, които издават модерният произход на модела. 

Thonley Kelham се задвижва от голям 3.8 литров, 6-цилиндров, атмосферен двигател с мощност от 300 или 340 к.с, който осигурява плавно ускорение и тиха работа. Окачването е настроено по-скоро към комфорта, отколкото към спортното шофиране, което го прави идеален за дълги пътувания.  То изцяло преработени и разполага с амортисьори от Bilstein и пружини Eibach, а спирачната система с четири дискови спирачки. 

Thonley Kelham е автомобил за хора, които ценят традициите и ръчно изработените неща отнели над 2000 часа труд. Това е кола за тези, които искат да се откроят от тълпата и да покажат своя изискан вкус. Но дали това е достатъчно, за да оправдае високата цена от 725 000 долара без цената на донорският модел? Може би факта, че ще бъдат произведени само 25 автомобила е добра причина за някои да се разделят с подобна сума. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар