вторник, 3 септември 2024 г.

Новият Aston Martin Vanquish представен като наследник на DBS

 

Когато чуеш името Aston Martin, веднага си представяш елегантност, мощ и лукс. Новият Vanquish не прави изключение. Това е автомобил, който те кара да се почувстваш като истински Джеймс Бонд, докато се носиш по пътищата. Първото нещо, което те удря, когато видиш новия Vanquish, е неговият дизайн. Той е типичен за Aston Martin – елегантен, мускулест и с изключително внимание към детайла, като дизайнерите умело са смесили класическите стилистики със съвременните детайли. Дългият капак, късата задница и ниският профил създават силует, който е едновременно класически и съвременен. Предната част е доминирана от голямата, хромирана решетка, която придава на автомобила самоуверен и агресивен вид. Фаровете са характерни за моделите на марката, а задните светлини са съвсем нови за марката, като всяка една е съставена от седем LED елемента. Въпреки, че реално новият модел е базиран върху усъвършенстваната и с удължено междуосие платформа на Aston Martin DBS 770 Ultimate, приликите с него са почти елиминирани.

Производителят лансира новият Vanquish, като най-мощният флагман в историята на марката която тази година навършва 111 години. Под капака на наследника на Aston Martin DBS се крие могъщ би-турбо V12-цилиндров двигател с работен обем от 5.2 литра, който развива внушителна мощност от 835 к.с. Това позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и да достигне максимална скорост от 344 км/ч, което ще накара и най-опитните шофьори да се усмихнат. Двигателят е куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия която задвижва задните колела посредством диференциал с ограничено приплъзване. Както обикновено, да шофираш Aston Martin е като да танцуваш с перфектен партньор. Управлението е прецизно, окачването е здраво, а двигателният отговор е мигновен. Автомобилът те вкарва в един свят, където времето сякаш спира и единственото, което има значение, е удоволствието от шофирането. За това допринасят и новата система за контрол на стабилността, както и точното електрическо серво управление. 

Интериорът на Vanquish е един истински шедьовър, но при внимателно вглеждане откриваме доста прилики с този на Aston Martin Vantage например. Качествените материали като кожа, алкантара и карбон са използвани в изобилие. Всичко е сглобено с прецизност и внимание към детайла. Централната конзола е леко насочена към водача и е оборудвана с 10.2-инчов сензорен екран, който контролира всички функции на инфо-развлекателната система. Седалките са изключително удобни и осигуряват отлична странична опора и са снабдени с електрическо задвижване в 16 посоки. Озвучителната система е дело на Bowers & Wilkins с 15 високоговорителя, а опционално собствениците могат да поръчат облицовка от истинско дърво. 

Цените на новият Aston Martin Vanquish не са обявени, но при всички положения ще бъдат един от минусите на ексклузивният модел от който марката ще произвежда не повече от 1000 автомобила годишно. неговите продажби ще стартират от края на тази година, като първите бройки ще пристигнат при своите собственици не по-рано от пролетта на следващата година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар