неделя, 14 април 2024 г.

Екзотични: Abarth Classiche 1300 OT

 По случай 75-годишнината на марката, Abarth е готов да представи нов спортен модел под името Calassiche 1300 OT. Той е базиран на представеният преди 2 години Abarth Classiche 1000 SP, но с значителни промени в дизайна и концепцията. Новият модел отново е базиран на Alfa Romeo 4C , но този тип каросерията е от затворен тип. Тя отново е изработено от карбонови сплави, а дизайна черпи вдъхновение от Fiat Abarth OT 1300 от 60-те години на миналия век. 

По подобие на Classiche 1300 SР и новият модел ще бъде изработен в лимитирана серия от 5 бройки и е част от програмата Reloaded by Creators, която позволява на ентусиастите да притежават съвременна интерпретация на автомобил от 60-те години. За целта се намесва и Stellantis Haritage, която играе важна роля в развитието на той проект. 

Официална информация и цени за модела все още не са разпространени, но се предполага, че за задвижване моделът ще разчита на същият 1.75 литров, турбо бензинов мотор от Alfa 4C. повече подробности ще станат ясни след официалната премиера на модела, която най-вероятно ще се състой по време на Concorso d'Eleganza Villa d'Este, който тази година ще протече от 24 до 26 май. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар