понеделник, 18 декември 2023 г.

Iveco инвестира 1 млрд. евро в обновяването на своята моделна гама

 Италианският производител инвестира близо 1 млрд. евро в обновяването на своята моделна гама. Инвестицията е насочена към усъвършенстване на двигателите, цифровизацията, софтуера и комфорта, което ще подобри шофирането, безопасността и свързаността на превозните средства. 

Входният модел Iveco Daily, получава нова инфо-развлекателна система с 10.2-инчов дисплей, разширен пакет от асистенти подпомагащи шофирането които дават възможност за автономно шофиране от ниво 2. Електрически задвижваната модификация вече се предлага с нов пакет батерии с капацитет от 148 кВтч., които доставят автономия от 240 км. 

Гамата на Iveco Eurocargo получава за първи път двигател които може да работи с природен газ и изцяло нова 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF. Интериора също е преработен с 10-инчов цифров инструментален панел пред водача и 7-инчова инфотейнмънт система. На борда място намира и подобрена система за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци и колоездачи. 

Семейството на тежкотоварните влекачи Iveco Way, също не е подминато с напълно ревизирана моторна гама в следствие на което разхода на гориво е намален с 4 до 10%. Най-голямата новост обаче е електрическата версия S-eWay с автономия до 500 км. Интериора също е значително преработен с нов дизайн на работното място, цифров инструментален панел и 10-инчова инфотейнмънт система. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар