неделя, 18 юни 2023 г.

Renault Rafale е премиум, купеобразен хибриден SUV с мощност от 300 к.с.

 Най-новия модел на режията се очертава да бъде едно от най-стилните предложения в гамата на Renault, като същевременно демонстрира и новият дизайнерски език, който ще бъде възприет от бъдещите модели на марката. Renault Rafale реално е купеобразната версия на Renault Espace, тъй като използва същото междуосие със седемместният модел, но благодарение на изцяло новият си дизайн (дело на Жул Видал, бивш дизайнер на Peugeot), трудно може да бъде причислен към моделното семейство на Austral и Espace. 

С дължина от 4.71 метра и междуосие от 2.74 метра, Renault Rafale предлага завидно пространство на возещите се на втория ред седалки, въпреки скосената линия на тавана. Багажното пространство също е отличен за класът си със своите 647 литра обем. За съжаление счетоводителите явно не са позволили на дизайнерският екип да се разгърне и в интериора и той е пренесен без промени от Austral и Espace. Това означава, че пред водача място намира 12.3-инчов инструментален панел в комбинация с 12-инчовият дисплей за инфотайнмънт системата и опционално предлагат 9.3-инчов HUD дисплей. По подразбиране на борда място ще намират богат набор от асистенти за подпомагане на шофирането още от бъзовото ниво на оборудване. 

За задвижване Renault Rafale ще разчита на хибридна технология с 3-цилиндров, 1.2 литров, турбо бензинов мотор съчетан с електромотор и обща мощност от 197 к.с. Наличието на литиево-йонна батерия с капацитет от 2 кВтч., позволява на модела да стартира в изцяло електрически режим до постигане на скорост от 20 км/ч., като подпомага двигателя, което води и до икономия на гориво. Изцяло нова за марката е Plug-in хибридната версия с втори електромотор позициониран на задният мост и задвижващ съответно задните колела със системна мощност от 300 к.с. Тя обаче ще бъде представена най-вероятно към края на следващата година, когато ще станат известни и подробностите относно нейната батерия и автономия. 


  . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар