петък, 16 юни 2023 г.

Aehra представя своят втори прототип, този път на електрически задвижван седан

 Италианско-американският стартъп представя своят втори модел, наречен - Aehra Sedan. По подобие на представеният миналата година Aehra SUV, това отново е концептуален модел, който според производителят трябва да бъде представен на пазара през 2026 година заедно със споменатият SUV. По подобие на концепцията представена миналата година и Aehra Sedan е с дизайн дело на бившият дизайнер на Lamborghini - Филипо Перини и отново привлича внимание със своите срещуположни отварящи се врати тип пеперуда и купе изработено от въглеродни сплави. 

Тъй като и двата модела са основани върху една и също платформа, то техните размери са идентични с изключение на височината, като седан версията е с цели 20 см. Както се досещате задвижването също е идентично с три електромотора с обща мощност от около 800 к.с. и тягова батерия с капацитет от 120 кВтч., която на книга осигурява автономия от 800 км., а максималната скорост която може да бъде достигната е 265 км/ч. Новото е, че вече производителят си е осигурил доставките на батерията, която е дело на австрийската компания Miba Battery System. 

Интериора ще е идентичен спрямо този на SUV версията, но налични ще бъдат само четири места. разпростиращият се по цялата ширина на таблото дисплей, който може да се разгъне и превърне купето в киносалон е наличен и  тук заедно с по-малкият дисплей за управлението на инфотайнмънт системата и функциите в автомобила. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар