понеделник, 19 юни 2023 г.

Bestune T90 е първият модел на марката базиран върху новата платформа на FAW

 Китайската марка Besturn, която е собственост на FAW, представя изцяло новият модел наречен Т90, който ще наследи Bestun X80, чието производство бе прекратено тази година. С дължина от 4.71 метра, новият кросоувър поставя нови стандарти в сегмента, тъй като цените на базовата версия ще стартират от 100 000 юана, което се равнавя на около 12 500 евро по курса на деня. Besturn T90 е висококачествен семеен модел, построен върху изцяло новата - FMA платформа на марката и предлага завидно пространство и мощност. 

За задвижване моделът ще разчита на 4-цилиндров, 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 170 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия. Върховата версия разполага с 2.0 итров, турбо мотор и мощност 250 к.с., оборудван с лека хибридна технология и съчетан с 8-степенна, автоматична трансмисия от Aisin. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 

Интериора предлага място за 5 човека, като пред водача място намира 8-инчов, цифров инструментален панел, а централно е разположен вертикално 12.6-инчов плаващ дисплей за инфотайнмънт системата от ново поколение работеща с чипсет на Qualcomm с бърза реакция. Серийно на борда клиентите ще разчитат на пълен ел. пакет, панорамен покрив, ел. седалки от изкуствена кожа и набор от асистенти поддържащи 2-ро ниво на автономно шофиране. Срещу доплащане се предлагат 9.6-инчов HUD дисплей с добавена реалност и разширен пакет от асистенти с 24 сензора и ниво на автономия от 2+. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар