сряда, 22 февруари 2023 г.

Това е интериора на новият Mercedes E-class

Създалата се традиция марката да представя интериора на своите нови модели, преди тяхната официална премиера се запазва и при новият Mercedes E-class. Преди броени часове немците представиха официални снимки ни интериора на предстоящият модел, чиято официална премиера се очаква да се състой през лятото. 

От снимките става ясно, че интериорът на новата Е-класа следва настоящата тенденция за цифровизация които подобряват изживяването по време на шофиране. В зависимост от версията интериорът ще предлага с до три екрана, по подобие на Hyperscreen екрана на MBUX системата от EQ моделното електрическо семейство на марката. Разбира се, че той ще се предлага срещу солидно доплащане, а бъдещите собственици ще могат да избират измежду варианти с два или три дисплея.  При всички случаи обаче цифровият инструментален панел пред водача е със свободно стоящ дисплей. 

Версията с три екрана предлага собствен такъв и за спътника, който ще може да сваля различни приложения по време на движение благодарение на поддържаната 5G технология. Камера монтирана на таблото пък дава възможност за провеждането на конферентни разговори. За доброто качество на звука се грижи система разработена от Burmester снабдена с Dolby Atmos технология, свързана с активното, многоцветно амбиентно осветление което придава клубна обстановка в салона. Успоредно с това, при поискване може да се активира релаксиращата функция Energizing Comfort, която работи за промяна на настроението на пасажерите, чрез успокояващи звуци, специфични светлини, масажните функции на седалката и подбиране на оптималната температура от климатичната инсталация. 

Всички функции в автомобила са свързани с изкуственият интелект на борда, който следи навиците на водача и адаптира настройките в течение на времето. Системата може да разпознае дори, това дали сте били на работа, фитнес или посещение в някои търговски център и зависимост от това, да подготви интериора според вашите нужди. Не на последно място е наличието на Google инструмента Place Details, свързан с навигацията в автомобила, който дава информация за повече от 200 млн. фирми по света. Данните от Google на свой ред ще бъдат използвани, да подобрят работата на асистентите за подпомагане на шофирането. 

Ясно е, че новата E-класа ще бъде последната с ДВГ и от гледна точка на механиката няма да има какво ново да ни предложи. За сметка на това обаче интериорът ще я доближи технологично до електрическите модели на компанията, но това ще си има и своята цена. Най-вероятно, ако искате да оборудвате своят автомобил с технологиите споменати по-горе ще трябва да добавите поне още 25%, върху базовата цена на модификацията върху която сте се спрели. Най-вероятно новият Supescreen ще бъде наличен и за останалите модели от гамата на марката задвижвани с ДВГ. Най-големи шансове за това имат Mercedes C-class (W206) и Mercedes GLC (X254)

Няма коментари:

Публикуване на коментар